Cerro El Tecolote (kulle i Mexiko, Sonora, Sahuaripa)

Cerro El Tecolote är en kulle i Mexiko. Den ligger i kommunen Sahuaripa och delstaten Sonora, i den nordvästra delen av landet, 1 500 km nordväst om huvudstaden Mexico City. Toppen på Cerro El Tecolote är 685 meter över havet.

Terrängen runt Cerro El Tecolote är huvudsakligen kuperad, men åt nordost är den bergig. Den högsta punkten i närheten är Cerro Alamo, 1 490 meter över havet, 8,4 km nordost om Cerro El Tecolote. Trakten runt Cerro El Tecolote är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Sahuaripa, 15,0 km söder om Cerro El Tecolote. I omgivningarna runt Cerro El Tecolote växer huvudsakligen savannskog.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 26 °C. Den varmaste månaden är juni, då medeltemperaturen är 38 °C, och den kallaste är januari, med 15 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 807 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 278 mm nederbörd, och den torraste är april, med 3 mm nederbörd.


Posted in Uncategorized by with no comments yet.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet brand bags cheap bags sale bags online