Míthymna

Míthymna är en ort i Grekland. Den ligger i prefekturen Nomós Lésvou och regionen Nordegeiska öarna, i den östra delen av landet, 260 km nordost om huvudstaden Aten. Míthymna ligger 69 meter över havet och antalet invånare är 1 558. Den ligger på ön Lesbos.

Terrängen runt Míthymna är huvudsakligen kuperad, men den allra närmaste omgivningen är platt. Havet är nära Míthymna åt nordväst. Den högsta punkten i närheten är 924 meter över havet, 7,0 km sydost om Míthymna. Runt Míthymna är det ganska glesbefolkat, med 39 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Agía Paraskeví, 15,6 km sydost om Míthymna. I omgivningarna runt Míthymna växer huvudsakligen gles och ofta lågvuxen subtropisk skog. I trakten runt Míthymna finns ovanligt många namngivna bukter.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 16 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 28 °C, och den kallaste är januari, med 4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 983 millimeter. Den regnigaste månaden är december, med i genomsnitt 171 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 12 mm nederbörd.


Posted in Uncategorized by with no comments yet.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet brand bags cheap bags sale bags online